En dan ben je een half jaar onderweg, wat komt er dan allemaal op je pad? Hele enthousiaste mensen, die tot tranen toe geroerd zijn als een foto precies is geworden zoals ze dat wensten. Mensen die een aantal onbewerkte foto’s voorgeschoteld krijgen en na maanden nog geen beslissing hebben genomen welke foto het moet worden. Mensen die je als bruidsfotograaf inhuren, helemaal lyrisch zijn over je werk en met een vreemde smoes ineens annuleren. Mensen die zelf hele leuke idee├źn hebben over een thema en dat tot in de details mooi uitwerken. Mensen die heel voorzichtig informeren of je werk ook te koop is. Mensen die foto’s levensgroot in een frame laten maken en dat vol trots in hun huiskamer hangen.

Kortom, net als in het dagelijks leven, kom je van alles tegen. Ik ga nog elke shoot met evenveel plezier en passie aan de slag, lees graag alle positieve en kritische commentaren op mijn werk en probeer elke keer origineel en anders te zijn. Ik ben erg blij, dat het het weer zo fantastisch is, dat er lekker buiten gewerkt kan worden.

Zelfs op vakantie in Spanje heb ik een shoot gedaan en daar is het licht zo mooi, zo overweldigend! Ik kan daar wel een jaar lang elke dag foto’s maken, maar dan moet het tijdens de nabewerking iets koeler zijn….Ik heb nog geen seconde spijt van mijn beslissing om mijn passie weer op te pakken, het begint ondertussen aardig te lopen, al kan er nog meer werk bij!

Ik vind het leuk om mijn eigen ding te doen, voorbeelden hiervan staan in mijn vrije werk. Maar ik vind mensen op de foto zetten toch wel het mooiste wat er is. Van een mooi portret tot gelukkige mensen op een bruiloft, ik word er blij van!