Dit was me het jaartje wel! Ik kon de bruiloften niet meer bijhouden, soms meerdere per week, wat een feesten en partijen! Naast portretfotografie zijn bruiloften toch wel mijn ‘ding’. Elke bruiloft is een rollercoaster van emoties, bij een volstrekt onbekend stel krijg je opeens alle vrolijkheid en alle emotie te verwerken in een dagdeel.

Als fotograaf probeer je juist die dingen op de plaat vast te leggen, daar herkennen mensen zichzelf in. Een heerlijke schaterlach, een traantje dat weggepinkt wordt, een blik naar een dierbaar iemand, dat zijn de details die ik elke bruiloft moet vastleggen.

Daarnaast probeer ik al mijn energie in de trouwshoot te leggen, daar moeten ook altijd een paar sterke foto’s tussen zitten, die elk ander toekomstig bruidspaar een idee kan geven van wat ze van mij kunnen verwachten en die voor het paar op de foto jaren later nog voor een stuk emotie zorgt.

Naast de vele bruiloften, hebben er dit jaar opvallend veel kids zich voor mijn lens kunnen uitleven. Na bijna elke shoot met kids krijg ik te horen hoe leuk ik met de kids om kan gaan! Eerlijk gezegd verwonder ik me daar altijd over, ik doe niks anders dan anders en probeer alleen de spanning voor die kale, vreemde man met zijn rare camera weg te nemen. Soms lukt dat binnen een paar minuten, vaak gaat er toch wat langer overheen voor een kleuter of pre-tiener zich een beetje vrij geeft.  Meestal zijn het ook de ouders, die angstzweet krijgen van hun kroost. Zullen ze wel poseren, zullen ze wel luisteren, zullen ze wel lachen, zullen ze wel schoon blijven…. Zodra paps en mams relaxen, komen de kids ook tot rust en krijgen we super plaatjes!

Ook mijn favoriete zwart-wit portretten zijn weer ruim aan bod gekomen en ik heb veel onzekere mensen een klein beetje beter zelfbeeld kunnen geven door een plaatje af te leveren waarin mensen zichzelf herkennen! En dat is nu net mijn bedoeling! Daarnaast ook beauty’s, stoere mannen & vrouwen, vaders & moeders en opa’s vast mogen leggen. Zelfs een ware mannenkalender was een mooie uitdaging!

We gaan een nieuw jaar in met nieuwe plannen en met veel energie om er weer iets moois voor alle relaties van te maken. Er zit veel in het vat, er borrelt het een en ander en de denktank werkt op vol vermogen.

Zo is de samenwerking met Karin Slotman in de vorm van We’re Bruidsfotografen iets wat meer vorm begint te krijgen. Samen gaan we de markt op om bruiloften met twee fotografen vast te leggen! Niet uniek, maar wel erg gaaf om te doen! Samen missen we geen enkel detail meer, niets ontgaat ons en we kunnen ons eigen specialisme heel goed tot z’n recht laten komen. Diverse bruidsparen hebben dit jaar al kennis gemaakt met We’re Bruidsfotografen uit Deventer en deze waren stuk voor stuk razend enthousiast over het resultaat!

De bruiloften voor 2015 druppelen alweer binnen, dus wil je ook dat je bruiloft perfect wordt vastgelegd, aarzel dan niet en maak een afspraak om de mogelijkheden eens te bespreken! In november en december boeken, betekent € 100,- keiharde korting of een canvasdoek van 150x100cm t.w.v. € 150,-

Zo’n 90% van alle shoots vindt buiten plaats.  Ik ga op rustige dagen (en bij mooi weer) het liefst met de motor op pad om leuke, grappige of indrukwekkende locaties te zoeken. We wonen echter in Nederland en het weer blijft hier altijd een vraagteken… hoewel ik dit jaar maar 1 bruiloft in de regen heb gefotografeerd, zijn er zeker in deze periode weinig geschikte buitenlocaties. Of het is nat of het is gewoon te koud. We hebben een aantal binnenlocaties voorhanden, maar die zijn niet allemaal even warm…

Kortom 2014 was top, maar 2015 gaat ons zeker nog meer mooie dingen brengen!